Zamknij

Smak kiełbas regionalnych ze wschodu - nasze osobiste top 3

12:10, 20.04.2021 | materiały patnera

Wszystkie słowiańskie kraje łączy jedno. Miłość do kiełbasy. Słyniemy z jej produkcji, zamiłowania oraz smaku, który pozostaje na długo w pamięci. Rosjanie i Ukraińcy opatentowali metody na przygotowanie smacznej kiełbasy w taki sposób, że każdy znajdzie coś dla siebie.

Kiełbasa Doktorska - pełna składników odżywczych

,,Kiełbasę Doktorską” na wschodzie zna chyba każdy. Jej historia sięga lat 30. kiedy to była zalecana do spożywania dla osób chorych, niedożywionych, osłabionych - stąd też jej nazwa. Dlaczego? Ze względu na jej lekkostrawność, a także na obecność w kiełbasie jaj i mleka, które zawierają m.in. białko i wapń, ważne dla naszego organizmu mikroelementy. Produkt o takim składzie oraz łatwa jego dostępność dla obywateli przyczyniła się do poprawy jakości ich życia.

W Rosji ,,Kiełbasa Doktorska” jest uważana za najbardziej uniwersalną z kiełbas. Serwuje się ją zarówno jako główne danie, dodatek do potraw oraz jako przystawka. Kiełbasę przygotowuje się bez wędzenia. Na wschodzie najczęściej podaje się ją w bułce tartej jako główne danie, ale także jako składnik sałatek lub zup. Jednak każdy, kto jej spróbował wie, że zdecydowanie najlepsza jest bez żadnych dodatków i ulepszaczy.

Kiełbasa Moskiewska - najbardziej kultowa z kiełbas

Znana na całym świecie ,,Moskiewska Kiełbasa” jest także najbardziej kultową kiełbasą na terenie Rosji i Ukrainy. Jej majestatyczny wygląd i smak to coś, czemu nie oprze się żadne podniebienie.

Ze względu na wieloetapowość produkcji - kilkukrotne wędzenie, to wędlina sucha i z wyglądu lekko pomarszczona. Długi czas, który jest potrzebny na wyprodukowanie jej, sprawia, że fałszerzy próbują metodami chemicznymi przygotować ją szybciej. Bardzo wiele marek próbuje podrobić ten rewelacyjny przysmak.

Zakup w miejscu, w którym towary są sprowadzane bezpośrednio od wschodnich producentów wędlin, jest gwarantem jakości oraz autentyczności otrzymanego towaru. Sklep best-market.pl, który oferuje produkty prosto zza wschodniej granicy, to godny zaufania sprzedawca.

Kiełbasa Sudżuk, wędzona “Monolith’’

Kiełbasę Sudżuk znają na całym Bliskim Wschodzie. Pochodzi z Bałkanów i doczekała się wielu modyfikacji w zależności od kraju, w którym jest produkowana. ,,Sudżuk” jest też nazwą określającą domowe kiełbasy. Tradycyjny Sudżuk produkuje się z wołowiny.

Kiełbasa Sudżuk marki ,,Monolith” jest przygotowana z wołowiny i koniny. Dzięki długotrwałemu procesowi wędzenia w niskich temperaturach, producent osiągnął pożądany smak. Propozycja ta, to wyrób nie tylko na wyjątkowe okazje, ale i do codziennego spożywania. Kiełbasa Sudżuk nadaje się do spożycia zarówno na ciepło, jak i na zimno, a także jako dodatek do ulubionych dań.

Kiełbasy to nieodłączna część wielu naszych posiłków. Nie może zabraknąć ich podczas świąt, a także innych imprez okolicznościowych. Dzięki ich szerokiej dostępności, mamy możliwość, by sięgać po nie codziennie. Ponadto, dzięki istnieniu sklepów internetowych oferujących produkty ze wschodu możemy posmakować tamtejszych smaków.

Aby poznać szerzej ofertę kiełbas ukraińskich i rosyjskich, warto zajrzeć tutaj: https://best-market.pl/produkty-miesne/kielbasa/, by przekonać się jak wyśmienite wyroby tworzą nasi sąsiedzi.

(materiały partnera)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
REKLAMA
0%